Michael van der Nulft

Beste bezoeker van deze website, graag stel ik me even aan je voor.

Mijn naam is Michael van der Nulft en ik ben een van de karateka’s van Wadokan Hoorn. Op 13 jarige leeftijd kwam ik in aanraking met het Wado karate via een schoolvriend. De fascinatie voor vechtsport was al eerder begonnen met judo, maar door in die tijd populaire vechtfilms trok het karate meer, waardoor de overstap snel was gemaakt. Ik begon met karate bij sportschool John Philips in Amsterdam met Wim Massee als docent.foto-wado-karate-federatie-nederland-kata-toernooi

Door mijn verhuizing naar Hoorn in 1983 heeft het karate enige tijd stilgelegen, maar werd in 1987 weer opgepakt bij Harm Massee, de broer van Wim. Beide docenten hebben hun sporen in het Wado ruimschoots verdiend en zijn naar mijn mening uitermate ter zake kundig en het technische niveau acht ik hoog. Ik kan dit beoordelen, omdat ik naast de reguliere lessen verschillende stages heb gevolgd bij grootmeesters T. Kono, R. Zwartjes en T.Suzuki.

Het karate heb ik door de jaren heen beoefend in verschillend verband, wedstrijd, recreatief en als zelfverdediging. Inmiddels beoefen ik met veel plezier al meer dan een kwart eeuw karate en nog steeds als trotse leerling van grootmeester Harm Massee. Ik ben 4de dan Wado Ryu en sinds 2009 gecertificeerd Martial Arts instructeur A. Wie weet mag ik jou bij een van de volgende lessen begroeten?