Harm Massee promotie 8e Dan

Op 07 oktober vond bij Stichting Wado Kai Nederland te Enkhuizen de karate-stage plaats onder leiding van Harm Massee en Barry Wilkinson 8e Dan uit Engeland , vice voorzitter van de Federation of Wado Kai Europe en voorziter van de technische commissie van deze federatie . Daarnaast bevonden we ons in een international gezelschap van deelnemers, o.a uit Denemarken.

Hoewel links en rechts een karateka verbeterend, was Barry aangenaam verrast over het hoge niveau, waarvoor hij de complimenten gaf aan Harm Massee en zijn leraren. Na renrakuwaza oefeningen werd er getraind op kata Wanshu en Nisheisi.

Hierna nam Harm Massee de training over. Hij begon met karate-jutsu: vastpakkingen en bevrijdingen. Daarna de kihon kumite. Harm heeft deze intensief bestudeerd en bij enkele kihon kumites de uitvoering zodanig aangepast dat daardoor een veel beter begrip ontstaat van de kumite.

Bijzondere promotie Harm Massee

Na de karatestage werd Harm Massee gepromoveerd tot 8e dan. En kreeg tevens de titel Hanshi !Dit is meer dan verdiend. Harm traint al meer dan 57 jaar verschillende budo-sporten en heeft een groot inzicht hierin vergaard. Jarenlang is hij lid geweest van de examencommissie van KBN waarin hij ook hogere dangraden gradueerde. Hij heeft in 1983 met verschillende leraren waaronder Rob Zwartjes de stijlbond Wado karate Nederland heropgericht. In 2010 startte hij met verschillende leraaren de Stichting Wado Kai Nederland. Zijn verdiensten voor de karatesport zijn groot.

Geplaatst in Laatste nieuws.